‘Thuis ben ik geen patiënt,
maar een mens’

over bqr

Bestuur

Portretfoto van Ingeborg Querner, voorzitter raad van bestuur bij BQR-zorg

Ingeborg Querner (voorzitter Raad van Bestuur)

Sinds 2003 ben ik werkzaam als kwaliteitsmanager voor diverse opdrachtgevers. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in de zorg. Ik vind dat het anders kan. Ik ben dan ook een van de grondleggers van Coöperatie BQR-Zorg u.a. Mijn hart ligt bij de zorg en ik voel mij geroepen om mensen die wij in zorg hebben op een menswaardige wijze, zo lang mogelijk in hun eigen veilige omgeving te laten wonen. In mijn functie draag ik zorg voor de implementatie en optimalisatie van het totale kwaliteitsbeleid van BQR-Zorg. Ik voel mij er zeer verantwoordelijk voor dat de kwaliteit binnen BQR-Zorg gewaarborgd is en dat het gewenste kwaliteitsimago bij onze cliënten gerealiseerd wordt. Mijn verwachting is dat we met dit team van professionals een landelijk professionele organisatie opbouwen. BQR-Zorg is een basis voor de toekomst met ruimte voor persoonlijke groei.

Portretfoto van Ada Meerse, Zorgverantwoordelijke BQR-Zorg

Ada Meerse (zorgverantwoordelijke)

Ik streef naar de best mogelijke, persoonlijke zorg. Bij BQR-Zorg ben ik bestuurslid en zorgverantwoordelijke. Na de mavo heb ik in het Diakonessenhuis (later het Martini Ziekenhuis) de in-service opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Na een periode van algemene ziektekunde en ziekenzorg in een pré-klinische periode, heb ik werken en leren gecombineerd op alle verschillende verpleegafdelingen. Na 3,5 jaar was ik gediplomeerd verpleegkundige A. Daarna heb ik gewerkt op verschillende afdelingen, ook als algemeen avond- of nachthoofd. Na de geboorte van onze twee kinderen heb ik een aantal jaren thuis voor hen gezorgd. Langzaam ben ik weer gaan werken. Eerst bij een begrafenisonderneming, daarna als verpleegkundige 20 jaar op de behandel- en spreekuurpoli van de urologie in het Diaconessenhuis. Vanaf 2008 ben ik werkzaam als zelfstandig verpleegkundige. Ik heb mij voornamelijk gespecialiseerd in de 24-uur palliatieve terminale zorg.

Portretfoto van Wiranda Bloemhof, secretaris en juridisch adviseur bij BQR-Zorg

Wiranda Bloemhof (secretaris en juridisch adviseur)

Een Friezin die na heel wat omzwervingen in Winschoten is neergestreken. Het prachtige Oldambt is thans mijn thuis.
Na 13 jaar met veel genoegen mijn beroep als advocaat te hebben uitgeoefend, heb ik een aantal jaren geleden de switch gemaakt naar de muziek; een hele andere wereld. Als ZZP’er aan de slag in de creatieve hoek is een uitdaging. Ik heb bijzondere mensen ontmoet en ik heb hilarische, ontroerende en bijzondere momenten mogen beleven.
Maar, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Juridische problemen blijven ontstaan. Mijn kennis en ervaring werd – meer dan eens – ook hier gevraagd. Clichématig kwam van het één het ander; de bal ging rollen.
Ik kwam er al snel achter dat veel (andere) ZZP’ers en MKB’ers graag juridische ondersteuning zouden willen, maar dat de drempel tot het inschakelen van een advocaat vaak te hoog blijkt te zijn.
Ik werd regelmatig benaderd met ‘een vraagje’. Inmiddels adviseer ik mensen in de zorgsector, in de MKB-sector en in de zakelijke dienstverlening. Ik adviseer daarnaast particulieren en ik ondersteun musici op het zakelijke vlak. Kortom, tot mijn groot genoegen mag ik de beide werelden thans combineren.